Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Dues recomenacions de Televisió.

iesgc | 31 Juliol, 2006 16:48

A l'estiu per la nit és complicat conciliar el somni, una opció es veure la televisió. I no tot són sèries made USA, fútbol, prensa del cor... hi ha bons documentals d'història

Actualment els diumenges a la 2 de 23:00 a 01:00 podeu veure els documentals "la memòria recobrada", una visió des de l'actualitat del que va passar a la guerra civil per comunitats autònomes i "la guerra filmada", documentals originals dels dos bàndols de l'época de la guerra civil. Aquests darrers documentals han estat seleccionats i són presentats per Julián Casanova, catedràtic de història contemporànea del que he estat alumne. Un dels millors professors que he tingut i també un dels millors historiadors actuals.

També molt recomenable és el clàssic segle XX, a C33, el dilluns avui a les 22:40  o a les 2:30, l'horari més o manco sempre és similar. A Documentals d'història dle segle XX, avui; Stalingrad.

he tornat

iesgc | 28 Juliol, 2006 08:26

Ja he tornat a la roqueta, encara que estic de vacances procuraré consultar el bloc, si teniu qualsevol dubte ja sabeu. Supós que ara amb les festes de la Patrona poques dubtes.
 

Calendari proves de setembre.

iesgc | 04 Juliol, 2006 17:07

El calendari (pdf)  de les proves de setembre d' ESO i BAT de l 'Ies Guillem Cifre de Colonya de Pollença.Els examens són divendes 1, dilluns 4 i dimarts 5.
Els exàmens de C. socials d' ESO són dimarts 5 de 9 a 10 i els de 1r bat divendres 1 de 9 a 10.


Kuwait i Guantanamo

iesgc | 01 Juliol, 2006 09:00

Encara tinc esperances en el progrés del ser humà i en la seva racionalitat per això m'han alegrat aquesta setmana dues notícies.

Una un avanç i l'altra una recuperació.

L'avanç: Kuwait va viure ahir una jornada històrica amb la participació per primera vegada en unes eleccions generals de les dones com a candidates i electores. 340.000 ciutadans d'una població nadiua d'un milió de persones estaven cridats a les urnes per escollir els 50 membres de l'Assemblea Nacional entre els 252 candidats (28 dels quals són dones).

Però a Kuwait encara hi ha coses per millorar; els partits estan prohibits i els votants han de ser majors de 21 anys i pertànyer a les famílies presents a l'emirat des d'abans del 1920.

La recuperació, és la del dret a un judici just, un dret que es pot dir va començar amb l'habeas corpus instituit per llei a Anglaterra a 1640 ( hi ha un antecedent al regne d' Aragó al 1428). Aquest dret evidentmen no es respecta a regims dictatorials però també l'havien perdut els empresonats per E.U.A a Guantanamo (450 persones actualment).
Aquesta setmana e
l Suprem d'EUA declara il·legals els tribunals de Guantánamo i afirma que les instàncies militars violen les Convencions de Ginebra. Dictamina que el president Bush ha abusat dels seus poders en matèria de terrorisme creant els tribunals militars per jutjar els sospitosos de terrorisme empresonats a la base de Guantánamo (Cuba).

En més d'una ocasió, Bush havia dit que esperava a conèixer la decisió del Suprem per tancar Guantánamo. Però el seu portaveu, Tony Snow, es va afanyar a puntualitzar que el president es referia a tancar-lo "com més aviat millor". La sentència en si no implica necessàriament que Guantánamo es tanqui en un futur pròxim o que els presos siguin alliberats.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS