Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

OBJECTIUS 2n ESO. UNITAT 10. ORGANITZACIÓ ECONÒMICA DE LES SOCIETATS.

iesgc | 29 Abril, 2008 06:20

OBJECTIUS 2n ESO. UNITAT 10. ORGANITZACIÓ ECONÒMICA DE LES SOCIETATS ( 12 del  llibre)

1.- Explicar en que consisteix l’activitat econòmica i en quins sectors ( primari, secundari i terciari) es pot dividir .

2.- Comentar els principals agents econòmiques. Empreses i sector públic.

3.- Explicar en que consisteix el capitalisme o economia de mercat.

4.- Saber definir: Factors de producció (recursos humans, treball, capital ) sindicats, organitzacions empresarials, sistemes de protecció social, globaltizació

5.- Explicar el  problemes de la gloalització.

6 .- Saber realitzar activitats relacionades amb els anteriors objectius.

 

 

 

 

Objectius 1r bat. 1GM i revolucions

iesgc | 16 Abril, 2008 09:53

OBJECTIUS HISTORIA UNIVERSAL CONTEMPORÀNIA. 5. CURS 2007 –2008.

23-24  d’abril  Primera Guerra Mundial / Revolució Russa i Mexicana.

1.- Explicar les  causes de la Primera Guerra Mundial

2.- Comentar les característiques de la Primera Guerra Mundial.

3.- Analitzar  la propaganda a la Primera Guerra Mundial.

4.- Explica les conseqüències de la primera guerra mundial.

5.- Comparar la revolució russa amb la mexicana.

6.- Comentar gràfic, textos i imatges relacionades amb els objectius anteriors.

Les imatges de l'examen les podeu trobar a

Imatges 1 Guerra Mundial I Revolució Mex- Rus

Recordau que també poden sortir fragments de les pel·lícules.

 

Aigua Clara.

iesgc | 08 Abril, 2008 11:56

L'Ajuntament dins els actes commemoratius de la II república projecta el DIA 11, divendres l'interessant documental : AIGUA CLARA (2007). Dir. CARMELO CONVALIA. Col.loqui a continuació. En el Club Pollença. A les 21.00h. Documental sobre el camp de concentració de Sa Colònia. 

 

Informació de la pàgina de TV3, que va posar aquest documental:

 

Joan Colomar, formenter de 94 anys, representa una generació que va veure truncada la seva joventut per l'aixecament militar del general Franco, la guerra civil de 1936-1939 i les presons de la dictadura.

El documental "Aigua Clara", de Carmelo Convalia, segueix una línia temporal que va des del naixement del protagonista fins a la mort del dictador. Joan Colomar és el fil conductor d'una història que arranca de la Formentera rural i l'emigració de principis del segle XX i repassa els progressos de l'educació, l'arribada de la II República i els esdeveniments que va viure l'illa durant la guerra civil.

El relat s'estructura al voltant de testimonis que va viure els moments més rellevants d'aquell període. Així mateix, la història se centra en la colònia penitenciària de la Savina, un camp de presoners on, entre 1940 i 1942, van ser tancats fins a 1.500 republicans. Les duríssimes condicions de vida a l'interior del penal provocaren la mort de 58 presos

Per parlar del que va a passar a sa Colònia, intervenen el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i Gabriel Juan Mas, un republicà que hi va sofrir sis mesos de reclusió. Altres intervencions de formenterers completen el relat del que es va viure en aquells anys.Carmelo Convalia ha fet el guió i s'ha encarregat de dirigir el documental. La investigació històrica ha estat realitzada per Santiago Colomar. Guillem Romaní, Carmelo Convalia i el mateix Santiago Colomar han recollit documentació dels arxius municipals, registre civil i llibres de mortuoris de la parròquia de Sant Francesc Xavier. El muntatge és de Marcelo Peluso. Els càmeres han estat Pep Martínez, Alfredo Montero i Marcelo Peluso. La música original és de Xumeu Juan, amb arranjaments de Miquel Brunet. Destaca el tema principal, "Presó de Formentera", un poema de Joan Colominas i Puig. La producció executiva ha anat a càrrec de Josep Mayans.


L'autor

Carmelo Convalia és periodista i fotògraf. Cofundador de Ràdio Illa Formentera, ha treballat al setmanari "Formentera", a Ràdio Eivissa SER, i actualment és fotògraf i redactor del "Diario de Ibiza Formentera". "Aigua Clara" és el seu primer documental.

 

 

 

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS