Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

OBJECTIUS 2n ESO. UNITAT 4. EL REGNES PENINSULARS.

iesgc | 29 Novembre, 2009 11:51

 Examen dijous 3. Recordau que hi ha objectius de l'unitat 5 del llibre.

OBJECTIUS 2n ESO. UNITAT 4. EL REGNES PENINSULARS

1.- Explicar els regnes occidentals.

2.- Explicar els regnes orientals.

3.- Comentar l’expansió del regnes cristians.

4.- Definir: Reconquesta, repoblació, alous, consell de la villa, mossàrab, mudèjar, moriscos, escola de Toledo, calls, sinagoga, camí de Sant jaume.

5.- Narrar la consolidació dels regnes hispànics (p.82).

6.- Comentar l’expansió de la Corona de Castella.

7.- Comentar les institucions de govern.

 

Els anteriors objectius es poden preguntar com preguntes de desenvolupament, de vertader o fals, de relacionar...

Làmines socials 2n.

iesgc | 19 Novembre, 2009 16:18

Diapositiva 23
Per divendres 27. C. Socials 2n d'ESO B.
Làmines  8 i 9 activitats 1

Làmines 4t d'ESO.

iesgc | 18 Novembre, 2009 17:09

Diapositiva 23
 DIJOUS 26 de novembre. 4t d'ESO.
 
LÀMINES
8A I B. ACTIVITATS 1
9A I B ACTIVITATS 1

Final primera avaluació c.socials 2n

iesgc | 17 Novembre, 2009 07:28

 
 
Examen unitat 3; dijous 19 de novembre.
Examen unitat 4; dijous 3 de desembre.

Els quaderns s'han de lliurar el dijous 3 de desembre.

OBJECTIUS 2n ESO. 3. La ciutat medieval.

iesgc | 10 Novembre, 2009 10:51

 

Examen unitat 3 dijous 19.
Examen unitats 4-5; dijous 3 de desembre.

 

OBJECTIUS 2n ESO. UNITAT 3. LA CIUTAT MEDIEVAL.

 

1.    Explicar la recuperació de la vida urbana

2.    Definir: gremis, mestres-artesans, call, patriciat urbà, burgesos, universitats,

3.    Analitzar la consolidació del poder reial.

4.- Explicar la crisi de la  de la baixa edat mitjana.

5.-Reconèixer  a partir d’un dibuix (pàg 57) els principals elements d’una catedral gòtica: rosassa, vitrall, torre, fletxa, gablet, contrafort, arcbotant, nau central, nau lateral, columna, absidioles, volta ogival, pinacles, girola.

6.- Explicar l’escultura i pintura gòtica.

Els anteriors objectius es poden preguntar com preguntes de desenvolupament, de vertader o fals, de relacionar, d’ ordenar cronològicament i completar frases.

OBJECTIUS. UNITAT 3 LA INDUSTRIALITZACIÓ DE LES SOCIETATS EUROPEES.

iesgc | 10 Novembre, 2009 10:33

Examen unitat 3: Dimecres 18
Examen unitat 4 Dimecres 9 desembre
 
OBJECTIUS. UNITAT 3 LA INDUSTRIALITZACIÓ DE LES SOCIETATS EUROPEES.

 

 

1.- Definir: revolució industrial, màquina vapor, llançadora volant, coc, convertidor Besssemer, lliure canvi, proteccionisme, burgesia, proletaris, societats de socors mutus, sindicats

2.- Explicar la revolució demogràfica i agrícola.

3.- Explicar el capitalisme.

4.- Comentar la segona revolució industrial.

5.- Comparar marxisme amb anarquisme.

6.- Comentar el dibuix de la pàgina 60 (II Internacional) i les  imatges de la fotocòpa d'objectius.

 

 

 

 
 

27 de novembre darrer dia recuperacions ciutadania

iesgc | 10 Novembre, 2009 10:03

 
Divendres 27 de novembre és el darrer dia per lliurar activitats de recuperació de ciutadania. 

Els alumnes que teniu qualque 0 o notes inferiors a 5 haveu de fer activitats de recuperació.

Per recuperar un 0 cal fer cinc activitats de forma correcta.

 Podeu fer les activitats del quadre blau de la pàgina 101, 108,  la pàgina 112-113. Unitat 7

 De la unitat 8 podeu fer:

activitat  1 de la pàgina 117.

Activitats 1,2 i 3 pàgina 119.

Activitats 1,2 i 5 pàgina 123.

Activitat  3 pàgina 124.

Activitat 1 b i c pàgina 126.

 RECORDAU.

La nota de cada avaluació serà el resultat d'activitats escrites, la seva mitjana suposarà el 80% de la nota de l'avaluació.

L'altre 20% de la nota serà resultat de l'actitud. Per aprovar l'avaluació és imprescindible  tenir un 5 o nota superior a l'actitud.

 

 

Malboro i el KKK

iesgc | 09 Novembre, 2009 10:16

Recuper aquest article de fa dos anys, ja que ha tornat a sortir el tema parlant de l'esclavitut, l'apartheid als EUA, el Ku Klux Klan. 

 Actualment, el Ku Klux Klan és una de les moltes organitzacions per la supremacia dels blancs en els Estats Units d'Amèrica. S'oposa als drets civils dels afro-americans, hebreus, i d'altres grups ètnics, racials, socials o religiosos. S'oposen també al catolicisme, i als grups esquerrans.

 
El tema de Malboro: 

Segons la versió anglesa de la Wikipedia tot es tracta d'una llegenda urbana dels anys 80 que deia que un avantpassat de Philips Morris era un cap del KKK, en realitat Philips Morris era un comerciant britànic de tabac. A aquesta pàgina en anglès, practicar idiomes o utilitzar un traductor, podeu llegir una refutació de la llegenda urbana.

De totes maneres el tema ha servit per fer més amena la classe.

Les proves visuals de la llegenda urbana són aquestes, cadascú que opini. 

"Jueu horrible" es pot llegir - amb molta imaginació- si invertim les lletres de Marlboro, així com les tres "K" / Encaputxats (?) del KKK a l'anagrama de Philip Morris, propietària de la marca Marlboro

 

 

 

 

En la part de dalt està escrit Marlboro en blanc i en la part de baix en negre (blanc dalt i negre baix).Al posar el paquet de besllum es pot veure 76 M ( 76 assassinats perl KKK a la seva primera acció),i n'hi ha més.
El que sí és cert és que l'home Malboro de l'anunci va morir de càncer de pulmó .

Afganistan: dones contra l'oblit i la impunitat

iesgc | 09 Novembre, 2009 08:49

Activitats a realitzar en parella. 

2A. Dimarts 17

2B. Dilluns 23

2C. Divendres 20

2D. Dijous 19 

‘Afganistan: dones contra l’oblit i la impunitat’.

Exposició de Gervasio Sánchez al Centre Cultural, fins 18 de novembre.

Aquesta exposició forma part de les activitats promogudes a Espanya per l’Associació pels Drets Humans a Afganistán (ASDHA). Fa uns dies el Ministeri de Cultura va concedir el Premi Nacional de Fotografia a Gervasio Sánchez, més de 25 anys fotografiant conflictes i guerres.Afganistan porta més de 29 anys en guerra. Primer la invasió de l’URSS als anys 80, després la guerra civil dels “senyors de la guerra”, que van violar sistemàticament els drets civils, socials i humans i destruir ciutats. Posteriorment, van arribar els talibans, que van retallar tots els drets, especialment a les dones. El desembre del 2001, les Nacions Unides autoritzaren la creació d'una coalició internacional, liderada pels E.U.A., que enderrocà el règim taliban i intentà instaurar un govern democràtic. Vuit anys després la consecució de drets segueix sent molt escassa. Les dones s’han organitzat al voltant de les "Shures", una espècie de comitès on es reuneixen només elles, es descobreixen les cares dels seus burques i clamen que no pensen reconèixer "un govern assassí", ja que un bon grapat dels criminals són ara els diputats que ocupaven els escons al Parlament.Tot seguit el discurs que va pronunciar Gervasio l’any passat durant l’entrega dels Premis Ortega i Gasset. “ Señoras y señores, aunque sólo tengo un hijo natural, Diego Sánchez, puedo decir que como Martín Luther King, el gran soñador afroamericano asesinado hace 40 años, también tengo otros cuatro hijos víctimas de las minas antipersonas: la mozambiqueña Sofia Elface Fumo, a la que ustedes han conocido junto a su hija Alia en la imagen premiada, que concentra todo el dolor de las víctimas, pero también la belleza de la vida y, sobre todo, la incansable lucha por la supervivencia y la dignidad de las víctimas, el camboyano Sokheurm Man, el bosnio Adis Smajic y la pequeña colombiana Mónica Paola Ojeda, que se quedó ciega tras ser víctima de una explosión a los ocho años.

Sí, son mis cuatro hijos adoptivos a los que he visto al borde de la muerte, he visto llorar, gritar de dolor, crecer, enamorarse, tener hijos, llegar a la universidad. Les aseguro que no hay nada más bello en el mundo que ver a una víctima de la guerra perseguir la felicidad.

Es verdad que la guerra funde nuestras mentes y nos roba los sueños, como se dice en la película Cuentos de la luna pálida de Kenji Mizoguchi.

Es verdad que las armas que circulan por los campos de batalla suelen fabricarse en países desarrollados como el nuestro, que fue un gran exportador de minas en el pasado y que hoy dedica muy poco esfuerzo a la ayuda a las víctimas de la minas y al desminado.

Es verdad que todos los gobiernos españoles desde el inicio de la transición encabezados por los presidentes Adolfo Suarez, Leopoldo Calvo Sotelo, Felipe González, José María Aznar y José Luis Rodríguez Zapatero permitieron y permiten las ventas de armas españolas a países con conflictos internos o guerras abiertas.

Es verdad que en la anterior legislatura se ha duplicado la venta de armas españolas al mismo tiempo que el presidente incidía en su mensaje contra la guerra y que hoy fabriquemos cuatro tipos distintos de bombas de racimo cuyo comportamiento en el terreno es similar al de las minas antipersonas.

Es verdad que me siento escandalizado cada vez que me topo con armas españolas en los olvidados campos de batalla del tercer mundo y que me avergüenzo de mis representantes políticos.

Pero como Martin Luther King me quiero negar a creer que el banco de la justicia está en quiebra, y como él, yo también tengo un sueño: que, por fin, un presidente de un gobierno español tenga las agallas suficientes para poner fin al silencioso mercadeo de armas que convierte a nuestro país, nos guste o no, en un exportador de la muerte.

Muchas gracias.”

ACTIVITATS CIUTADANIA I DRETS HUMANS.

1.- Localitzeu al mapa Afganistan. Quina és la seva capital? I el seu president?

2.- Resumeix els conflictes que pateix Afganistan des dels anys 80.

3.- Qui són els senyors de la guerra i els talibans?  

4.- Quins problemes es poden observar a les fotografies?5.- Trieu les dues fotografies que més us agradin o us hagin impactat. Feu una descripció de les mateixes i una explicació de per què les haveu triat.

6.- Localitza al mapa els països citats per Gervasio al seu discurs.

7.- Què demana al seu discurs Gervasio Sánchez?

8.- Feu una valoració personal de l’exposició, comenta el sentit del títol, i del discurs de Gervasio.

A la pàgina de Cultura Pollença podeu trobar un bon grapat d'enllaços amb informació.

Aquesta és la fotografia amb la que Gervasio Sánchez va guanyar el Premi Ortega i Gasset

Làmines socials 4t.ESO

iesgc | 08 Novembre, 2009 12:00

Làmines 4t d'ESO per dijous 12
 
Làmina 4B. Activitat 1.
Làmina 5A. Activitat 1 i 2
Làmina 5B. Activitats 1 i 2
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS