Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Enllaços art grec

iesgc | 06 Octubre, 2012 21:06

Grècia edu3 cat. 

Arquitectura Atenas.

 ESCULTURA GREGA.

Tècniques d'escultura : 

Comentari del Discóbol . Imatge comentada 

Power point Dorifor.

 Comentari Dorifor.

Panateneas.

Al blog Historia del Arte

Hermes d'Olimpia http://arte.observatorio.info/2008/04/hermes-de-olimpia-praxiteles-h-360-ac 

DOC]  

Hermes i Dionis Infant - Escola del Treball de Barcelona Un comentari molt complet.

La història del braç perdut del Laocoonte. http://www.luzrasante.com/el-brazo-perdido-de-laocoonte/ 

La controversia de la datació del Laocoontea la viquipèdia:

En principi se suposà que era del segle I perquè es conservaven signatures d'aquesta època d'un escultor de Rodes anomenat Atenodor, fill d'Agesandre. Però, el 1954, Gisela Richter va assenyalar que els noms d'Atenodor i Agesander eren molt habituals a Rodes durant diverses generacions i, a més a més, copsava una gran similitud entre aquesta obra i un fris de l'altar de Zeus a Pèrgam on apareix representada la lluita entre déus i gegants. Concretament, l'expressió i les característiques del rostre de Laocoont són molt similars al gegant que Atenea agafa pels cabells, així com les serps tenen els seus equivalents en l'esmentat altar. Per això, va datar l'obra en el mateix període que aquest fris, al segle II aC. 

 S'ha demostrat que, encara que la major part de l'escultura es va fer amb marbre de Rodes, un dels blocs usats és marbre de Luni, d'origen italià;  aquest marbre no es va explotar abans de l'època d'August. El 1957 va tenir una enorme rellevància la descoberta de grups escultòrics en l'anomenada gruta de Tiberi, a Sperlonga, a la costa del Laci al sud de Roma; es descobriren grans fragments d'altres grups escultòrics amb la signatura dels tres escultors esmentats per Plini, que deixà escrit:

«Atenodor, fill d'Agesander, i Agesander, fill de Peoni, i Polidor, fill de Polidor, rodis, ho van fer.»
La incripció, segons la majoria dels epigrafistes, ha de pertànyer al segle I després de Crist; per tant, els autors haurien viscut en aquest segle. 

 

Comentaris

  1. Re: Enllaços art grec

    Simplemente pon que all Partenón al igual que a los demás templos griegos se hacían las ceremonias en el exterior. Está pensado para su contemplación exterior y que no destacaba su espacio interior

    Pepe | 15/10/2012, 20:09
  2. el pertenón

    si tengo que hacer un comentario sobre el partenón, tengo que poner algo sobre el supuesto altar que estaba delante de las escaleras o simplemente no pongo nada?

    Laura Bibiloni | 13/10/2012, 12:11
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS