Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

JOYEUX NOËL

iesgc | 04 Desembre, 2012 12:56

JOYEUX NOËL 

És una pel·lícula antibèl·lica de 2005 escrita i dirigida per Christian Carion. Repart. Diane Krüger (Anna Sörensen), Benno Fürmann (El tenor Nikolaus Sprink), Guillaume Canet (Teniente francés Audebert), Gary Lewis (El cura escocés), Danny Boon (Ponchel), Daniel Brühl (Ofical alemán Horstmayer), Alex Ferns (Teniente escocés Gordon), Steven Robertson (Jonathan, el joven escocés), Bernard Le Coq (El General francés).

Tracta sobre la treva de Nadal establerta el desembre de 1914 entre les tropes franceses, escoceses i alemanyes que combatien a la Primera guerra mundial. El tenor de la pel·lícula està inspirat en un personatge real, el cantant alemany Walter Kirchhoff, que va ser incorporat a les files alemanyes i es va posar a cantar nadales davant de la trinxera del regiment alemany d'infanteria nr. 130 de la Lorena... ; [...] el següent dia em va explicar que alguns francesos van enfilar-se al seu parapet i no van parar d'aplaudir fins que no va fer un bis. La nadala havia obrat com un miracle en el cor de l'amarga realitat de la pèrfida guerra de les trinxeres i va obrir un pont entre els soldats.“ Príncep hereu de Prússia Guillem, Les meves memòries.

 

 

1.     Comenta la vida i guerra a les trinxeres i el seu contrast amb la vida dels generals a reraguarda.

2.     En un primer moment què és el que uneix als bàndols enemics?
 I després, què els uneix?

3.     Com s’adonen a l’Estat Major de la treva? Quina és la seva reacció?

4.    Quines seqüències t'han impressionat més i per què

5.     Què pensaries si sabessis que, 90 anys després, els comandaments militars francesos no van deixar rodar la pel·lícula en terrenys del ministeri de defensa perquè els soldats de la pel·lícula no eren herois sinó traïdors?

6.    .- Valoració personal de la pel·lícula

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS