Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Terra i Llibertat

iesgc | 24 Març, 2013 16:37

TERRA I LLIBERTAT

LAND AND FREDOM. Ken Loach 1995 Guión: Jim Allen Con Ian Hart, Rosana Pastor, Iciar Bollain,... - 1995 ; 104 Min.

Sinopsis

David Carr, ja ancià, ha mort, i la seva néta descobreix velles cartes, periòdics i altres documents en la seva habitació: el que veiem en la pel·lícula és el que ell ha viscut.

Convençut de la necessitat d'ajudar als republicans espanyols en la seva lluita contra els  feixistes, Carr, un jove treballador sense ocupació i membre del Partit Comunista, deixa Liverpool i viatja a Espanya per a unir-se a les Brigades Internacionals i casualment acaba allistat en la milícia del Partit Obrer d'Unificación Marxista (POUM), en el front d'Aragó  on s’enamora de Blanca.

Després de ser ferit i recuperar-se en un hospital a Barcelona, finalment s'uneix, d'acord amb el seu pla original a les Brigades Internacionals recolzades pel govern, i és testimoni de la repressió exercida contra els membres del POUM i els anarquistes. Surt un fet històric, la lluita entre republicans i anarquistes per a controlar l'edifici de Telefònica a Barcelona, (Jornades de Maig de 1937). El desencantament progressiu de Carr comença en aquesta lluita sense sentit, que no és capaç de comprendre, ja que se suposava que ambdós grups formaven part del mateix bàndol, i decideix tornar llavors a la seva antiga companyia...

La història narrada en aquesta pel·lícula és similar a la d'Homenatge a Catalunya, el llibre de George Orwell, en el qual va la seva pròpia experiència com voluntari en el contingent enviat pel Partit Laborista Independent, i que va formar part de la milícia del POUM abans de la supressió d'est pel Partit Comunista.

1.-Qui són els personatges principals d'aquesta pel·lícula i com podries descriure a cadascun?

2.- Què veuen els comunistes anglesos al cine?

 

3.- Què li passa a David al tren que agafa per anar a Barcelona?

 

4.- Com s’organitzaven les milícies del POUM?

 

5.- Què passa al poble que alliberen?

6.-Comenta en l'escena on discuteixen els avantatges i els desavantatges de la col·lectivització agrària i les diferents posicions de la gent.

 

7.- Quina votación es fa a la milicia.

 

8.- Què li passa a David?

 

9.- Què passa a Barcelona?

 

10.- Comenti en l'escena gairebé-final on veiem la confrontació entre els comunistes els milicians.

 

Valoració raonada i personal de la pel·lícula.

Pels que no haveu vist part o tota la pel·lícula la teniu sencera al següent enllaç de youtube.

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS