Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

L'hora estel·lar dels assassins. Una lectura recomenable

iesgc | 14 Agost, 2006 18:42

Què bé que s’està de vacances, em trob amb alumnes relaxat i feliços, amb altres que fan feina i les agradaria que les classes començacen ja, amb altres que s’enrecordan de mi “afectuosament” per què han de fer la recuperació de setembre...

A tothom volia recomenar el millor llibre que he llegit als darrer anys: “L’hora estel·lar dels assassins” Una novel·la negra on el context històric del final de la II Guerra Mundial té un gran pes, on les coses no són ni blanques ni negres, i el límit entre el bé i el mal és difus.

ARGUMENT.
Al costat del primer bombardeig de Praga, ocupada pels alemanys, apareix un assassí en sèrie. Jan Morava, subinspector de la Brigada Criminal de la capital Checa es fa càrrec de la investigació. La primera morta és alemanya el que implica que la Gestapo ha de participar en la investigació de la policia del "Protectorat". L'inspector cap Erwin Buback és l'encarregat de complir aquesta missió, alhora que investiga de prop les possibles activitats hostils al règim nazi per part de la policia txecoslovaca.
El llibre va seguint la investigació alhora que ens fa recórrer els avatars sentimentals d'ambdós protagonistes, la seva relació, la crisi ideològica d'un d'ells i el final del règim nazi a Europa.

Fragment:

"Va ser una epidèmia d'assentiment. La pitjor plaga de la humanitat. Unes quantes persones inventen una recepta per a un futur feliç i es posen a fer-li propaganda a crits, amb la paciència suficient perquè se li sumeixen tots els desesperats. Després vénen els grimpes. I de sobte es converteixen en una força que ja no implora ni oferix, sinó que exigeix i ordena. Al que està en desacord l'hi castiga, al que està d'acord l'hi premia, per a un home del munt l'elecció és senzilla".


 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS