Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Bizanci

iesgc | 12 Octubre, 2006 09:30

  Una pàgina molt completa sobre Bizanci:
http://www.imperiobizantino.com/portada.html

 

Una activitat voluntària ( per pujar nota o recuperar) ; cercar a la pàgina aquesta imatge d'un mosaic i indicar on es localitza

 

A continuació  més activitats voluntàries

 

 

1.-Què va ser el Cisma?

2.-Qui era el patriarca de Constantinoble?.

3.-Quin és l'element decoratiu més utilitzat per l'art bizantí? Com s'elaboren?


 

Comentaris

 1. 2 positius

  Molt bé Aina t'has guanyat dos positius

  pepe | 21/11/2006, 19:15
 2. Actividades de Bizanci

  Hola pepe no se me abre esa pagina asi que lo intentare hacer buscando en internet...

  1.-Què va ser el Cisma?
  *És el esdeveniment que va dividir l'església cristiana que acceptava la doctrina del Concili de Calcedònia, en el cristianisme catòlic romà occidental i el cristianisme ortodox de l'est. Normalment, la data de la divisió és considerada l'any 1054, quan el papa Lleó IX i el patriarca Miquel I es van excomunicar l'un a l'altre. No obstant això el cisma va ser el resultat d'un període extensiu de allunyament entre les dues esglésies. La causa principal del cisma va ser la disputa sobre l'autoritat papal: el papa deia tenir autoritat sobre els quatre altres patriarques, i aquests deien que la supremacia del patriarca de Roma era només honorària, i que la seva jurisdicció només era sobre la seva regió, l'occident. Hi havia altres causes menors que van produir el cisma, principalment petits conflictes doctrinals o de pràctiques tradicionals de la litúrgia.

  2.-Qui era el patriarca de Constantinoble?.
  *(Aqui solo he encontrado quien la creo pero no se si te vale...)
  -Constantí el Gran va crear el patriarcat com a segona jerarquia després de Roma el 330 i el 381 el concili de Constantinoble li va atorgar primacia ja que es considerava a la ciutat la nova Roma, cosa que no fou acceptada pels Papes. Els patriarques però van ser protegits pels emperadors orientals i bizantins. El 451 el concili de Calcedònia li va donar primacia a Àsia Menor i Tràcia cosa també rebutjada per Roma. El llegat papal a Roma va rebre l’estatus de Patriarca Llatí de Constantinoble el 1215. Després de caure Constantinoble en mans dels turcs la figura va mantenir la seva autoritat religiosa entre els ortodoxes però va perdre tota influència. La figura de Patriarca Llatí va desaparèixer.

  3.-Quin és l'element decoratiu més utilitzat per l'art bizantí? Com s'elaboren?
  *Mosaic.
  *Amb petits trossos de materials diversos ( vidre, pedra, marbre, granit, ceràmica, metalls, etc. ) creant imatges o dibuixos.

  Aina Llompart Ramirez(E2B) | 21/11/2006, 18:22
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS