Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Examen 4t ESO comentat

iesgc | 23 Octubre, 2006 21:46

EXAMEN COMENTAT.

 

COMENTARI PEL·LICÚLA.

 

 A la pel·lícula es podien comentar principalment dues característiques relacionades amb el cicle demogràfic antic.

 

- Una relacionada amb l’alta mortalitat.  Les epidèmies, a la pel·lícula “el mal de los pantanos” que causaven morts catastròfiques, al que ajudaven la desnutrició i la manca de medicina ( que també es pot veure a les solucions que proposa el nin, miracle del rei o misses). En aquest cas la solució a la malaltia seria dessecar els pantans com proposa el noble per evitar els moscats que són els transmissors de la malaltia

Es pot parlar també d’una altra causa de l’alta mortalitat;  la manca d’higiene que es veu.

  

- Un altra relacionada amb l’alta natalitat. A la pel·lícula es pot veure a un nin treballant, a aquella época hi havia treball infantil, el que es pot relacionar amb l’alta natalitat infantil. Els nins no eren una càrrega econòmica sinó que aportaven feina i doblers el que facilitava entre altres raons que la gent tingués molt de nins.

 Com aspecte complementari es pot parlar de l’aspecte ideològic com el nin confia a l’església i a un miracle del rei, una mostra del poder de l’església a l’Antic Règim com transmissora d’ideologia

A LES PREGUNTES DE CONTINGUT.

 

L’error més habitual ha estat fer un esquema i no una explicació.

 

Exemple respostes d’alumnes una esquematitzada i un altra narrada:

 “Els indígenes varen desaparèixer quasi tots per culpa de malalties com el xarampió i de guerres”

A la pregunta de les conseqüències demogràfiques de la conquesta d’ Amèrica molt de gent ha oblidat explicar que la manca d’anticossos va ser la causa de que les malalties europees fossin tan mortals pels indígenes.

 

“Descens de la població indígena: Milers d’indis moriren a causa de les malalties que duien els colonitzadors procedents d’Europa ( xarampió, grip...) ja que els indígenes no eren immunitzats davant d’elles. Els europeus explotaven als indígenes i alguns d’ells es morien de fam o suïcidaren.” ( En aquest cas s’ha oblidat citar les enfrontaments armats com una altra causa de la mort dels indígenes).

  

COMENTARI DIRIGIT TEXT GREMIS.

 

En primer lloc  s’havia de dir en que consistia un gremi o sigui definir gremi:

 

No era una “agrupació de tallers o carrers s’ha de ser tenir més cura amb el llenguatge,  és una agrupació de persones que fan el mateix ofici.

Al text es poden observar clarament característiques del gremis: Control de la qualitat de la producció, del lloc de producció i del preus. Aquest control beneficiava la qualitat del producte però dificultava la competència i evolució tècnica dels tallers.

                             

També es comenta la necessitat de fer un examen per ser mestre i obrir un taller; recordar la jerarquia d’un gremi, aprenents, oficials i mestres i la dificultat per obtenir el títol de mestre, necessitat de tenir una bona relació amb el mestre, a classe varen posar com exemple a Goya.

Comentaris

 1. un perdut

  io si k tink re a fer matats

  roki valvoa | 22/11/2007, 17:21
 2. Carpe diem

  Carpe diem

  Pepe | 24/10/2006, 08:41
 3. Hola Pepe

  Holaaaaaa!
  Som a classe d'informàtica i no tenim res millor que fer.
  xD

  Dos perduts | 24/10/2006, 08:35
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS