Administrar

PODEU ENVIAR DUBTES, COMENTARIS, ACTIVITATS a pepepollenca@gmail.com / garcia1@iesguillemcifre.cat

Lutero

iesgc | 03 Novembre, 2006 10:08

Avui hem vist dues fragments de la pel·lícula Lutero;  su viatge a Roma , quan perd la confiança al veure tota la decadència i negoci de l'esglèsia catòlica ( un fragment excepcional per poder comprendre millor el srgiment de la reforma protestant), i també un dels seus discursos a la Universitat on critíca el negoci de l'esglèsia en torn a les reliquies i el purgatori.  A la següent classe veurem algún fragment més.

La pel·lícula Lutero és una excel·lent biografia ( el que la gent interessant diu Biopic, Biografic Picture) de Martí Luter i ens serveix per veure i comprendre millor un dels fets fonamentals de lla història moderna a Europa.la reforma protestant i les conseqüències polítiques de la mateixa.


Dir: Eric Till. Int: Joseph Fiennes, ClaireCox, Bruno
Ganz. Drama històric. Alemanya. Any 2005. 121 minuts.
Lutero, estudiant de Teologia, perd la seva confiança en l’església després d’una visita a Roma. La redacció de les seves tesis sobre les indulgènciesi la traducció a l’alemany del NouTestament l’enfronta amb Carles V i amb el Papa.

Podeu trobar crítiques de la pel·lícula a

http://www.filmaffinity.com/es/reviews/1/834381.html

Comentaris

 1. Un positiu per cap

  Bé Marga i Mª del Mar, les indulgències són per sortir del purgatori (Marga) no per evitar entrar.

  Pepe | 22/11/2006, 12:19
 2. Martí Lutero

  En aquesta pel·lícula es pot observar com l'esglèsia s'aprofitava de les creences del poble per treure-hi doblers mitjançant les indulgències.També es pot observar com els papes volien ser recordats com a guerrers damunt el seu cavall i amb la seva armadura.
  En aquesta peli es pot veure també com els homes ficats dins la vida entregada a Déu es votaven la llei de castidad sense vergonya ja que es deixaven veure a la llum del dia dins prostíbuls davant el poble.

  Margalida Real | 22/11/2006, 09:16
 3. Lutero

  Martí Lutero desconfia de l'església perque quan va a Roma se'n dona conta de que l'esglèsia s'aprofita de la gent mitjançant les indulgències, la qual cosa fa que si vols ser perdonat i no anar al purgatori, has de pagar una tributs. A partir d'aquí Martí Lutero comença a desconfiar de l'esglèsia i exposa les seves idees aferrant un cartell a la porta de l'esglèsia, cosa q dugué a un conflicte. Quan l'imprenta recull les idees de lutero, fan un llibre i el reparteixen. Quan l'esglèsia s'entera d'això fa cremar tots els llibres i fan perseguir a Lutero.

  Mªdel Mar Nadal Comas | 22/11/2006, 09:14
 4. Gràcies per vostra participació ( un positiu). Només un comentari Steffie, no es pot parlar de turisme a aquella época, el que pasava és que la gent era molt ignorant i supersticiosa, fàcilment manipulable, els pensaven relament que amb tot aquell ritual i le sindulgències els seus pecats es perdonarien.

  Pepe | 04/11/2006, 22:25
 5. Protestanismo

  En 1507 fou ordenat sacerdot ,amb 24 anys, i 3 anys més tard viatjà a Roma la suposta capital de la cristiandat, però aquest viatge, fora de ajudar-li en la seva busqueda espiritual, va tenir un efecte contrari, en adonar-se de la frivolitat i mundanalidat
  en la qual havia caigut aquella església.
  En aquesta pel•lícula no sols es veu el comerç que fan els sacerdots si no que fa referència a que ni tan sols ho intenten amagar, els ciutadans estan tan cegats per voler l’indulgència, anar al cel, aconseguir ser bons cristians,etc, que molts pocs es donen conta ,com en Lutero de que es una farsa, que lo que abans era anar a venerar a déu ara s’ha convertit en Turisme. Però el més sorprenent es que encara és fa,encara hi ha gent que esta cegada i no es dona conta. Mentre hi hagin persones poderoses (poder eclesiàstic) que estiguin interessades en continuar amb això, per que es beneficien, no s’aturarà.

  Steffie Bauza T, 4EA | 03/11/2006, 19:30
 6. LUTERO

  Una de les coses per les quals Martí Lutero comença a desconfiar de l'església catòlica i a adonar-se'n de que la religió s'ha convertit en un tipus de comerç és quan paga per la indulgència del seu avi i puja cada escaló resant un pare nostre per salvar a aquest del purgatori. En la teologia catòlica, el purgatori és el lloc de neteja i expiació a on, després de la seva mort, les persones que han mort sense pecat mortal (ofensa directa a Déu) però que han comès pecats a la seva vida, han de netejar aquestes culpes per poder arribar al cel.

  Aina Torres | 03/11/2006, 15:10
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS